Bekijk HIER onze nieuwe openingsuren voor Antwerpen en Hasselt !

Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Masterclass London No. 1 Gin

Master Class London No. 1 Gin

Ons eerste Masterclass met London No. 1 Gin hebben we met succes en met heel veel lekkere gintonics volbracht. Voor een select publiek trouwe fans en klanten (winnaars facebook en nieuwsbrief) konden we de enige echte International Brand Ambassador, Peter Allison, strikken voor een exclusieve Masterclass. Als gin connoisseur en levensgenieter, wist Peter allerlei interessante wistje-datjes te vertellen over z'n lievelingsgin London No. 1 Gin.
Londen Nr. 1 Gin Gintonicshop
Heel Gintonicshop straalde volop blauw...want the Original Blue Gin stond nu in de spotlights. Inderdaad de gin zelf ziet blauw en dit komt niet door de fles. Dit is een niet-alledaagse-kleur voor eten en drinken, laat staan voor gin. Hoe kwam dat nu? Met een perfect serve van London No. 1 Gin in de hand, luisterden we aandachtig wat Peter te vertellen had.

Charles Maxwell, de bedenker van deze unieke gin en 7de generatie distilleerder, lag in de 17de eeuw lekker in z'n badje. Zijn liefhebbende vrouw wilde hem nog wat extra verwennen en serveerde hem een gintonic met Bombay Sapphire. Charles Maxwell, kreeg hierbij zijn "eureka"-moment, want hij dacht: "Tiens, bij Bombay ziet de fles blauw en is eigenlijk wel een teleurstelling dat de gin niet blauw kleurt. Hoe geven we gin een blauwe kleur zonder kleurstoffen bij toe te voegen?" Zodoende ging hij experimenteren en door toevoeging van de Gardena-bloem, verkreeg hij het lapis lazuli blauw in de gin.



Londen Nr. 1 Gin Distillerij

Door toevoeging van een groot hoeveelheid appelsien- en citroenschillen en bargamot krijgt deze turkoois gin een hoofdtoon citrus in de neus als in de mond. Eerst komen de zoete jeneverbessen op de voorgrond met meteen erna de bittere smaken van ingebrande appelsienzeste. De afdronk vertaalt zich vooral een peperachtige dennen, eucalyptus tinten en dentine of "bubblegum" zoals Peter het zo mooi vergeleek.

We leerden ook nog over de groei van de ginverkoop in de wereld. Waarbij de algemene ginverkoop ter wereld tussen 2000 en 2013 daalde met 12%, maar de verkoop van Premium Gins of te wel kwaliteitsgins steeg met maar liefs bijna 20%. Het is zelfs zo dat Spanje nu de grootste afzetmarkt is van Gins, waarbij in steden als Madrid en Barcelona exclusieve ginbars te vinden zijn waar er parels van gintonics worden geserveerd vb. The Kube

Om zijn meest interessante presentatie af te ronden leerde en serveerde hij ons nogmaals tot 3 keer toe :) zijn perfect serve:

1. Vul een ballonglas met zeer koude (-20ºC) grote stukken ijs
2. Neem een schel citroenschil, knijp er even op en wrijf de vrijgekomen olien op de glasrand
3. Giet 5cl London Nº1 Gin in het glas, over het ijs
4. Vul aan met 10cl Fever Tree classic tonic. Giet over de achterkant van een barlepel, om de bubbles niet te verliezen.
5. Werk af met enkele jeneverbessen, en een zeste van sinaasappel

Cheers!

Wil je meer lezen over onze Master Class, check dan even Kris zijn blog: grilled.be