Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Belgische Gins

Belgische Gins – allemaal verkrijgbaar in de winkel:

 

1) Filliers 28 Dry Gin:

Filliers, de bekendste jeneverstokerij van ons land, lanceerde vorig jaar hun eerste gin. De ‘28’ verwijst naar het aantalbotanicals dat gebruikt werd. Naast de meer klassieke ingrediënten zoals de jeneverbes, koriander en citroen werd er ook gewerkt met oranjebloesems, kardemom, lavendelbloesems, gember, gentiaanwortel en angelicawortel.

Filliers is trots op zijn Belgische roots en kiest daarom voorhop van eigen bodem, deze heeft namelijk een typische en aparte bitterheid die zich perfect leent tot deze gin.  

Filliers heeft 4 soorten gins: 28 Dry Gin, Barrel Aged, Tangerine en Sloe Gin 

 Filliers Filliers dry gin Filliers barrel


 

2) Biercée Gin:

Bierce GinNiet enkel onze Belgische wijnen doen het goed. Met de Biercée gin hebben we een 100 % Belgische gin in huis! Sinds 1946 wordt deze gin volgens de traditionele en ambachtelijke wijze gedistilleerd in Ragnies, vlakbij Waterloo. De distilleerdij is bekend van eaux-de-vie van peer en hun verschillende alcoholische likeuren op basis van vers fruit.

Meesterdistilleerders Christophe  Mulatin en Pierre Gerard staan bekend om hun eigenzinnige karakter. Met succes hebben ze besloten om hun knowhow en vakmanschap te bundelen en ze hebben hun verschillende smaken en uitgesproken karakters samengebracht om deze drank te maken. Deze ‘statement’ komt duidelijk terug in de fles: zwart en wit, dag en nacht, ouderwets en modern.... thesis & antithesis. 

Om de smaak van Biercée Gin te garanderen wordt er gebruik gemaakt van typische Belgische vruchten en planten. Deze worden gedistilleerd in gehamerde koperen distilleerkolven. Er werd gebruik gemaakt van drie groepen kruiden. Naast de traditionele giningrediënten zoals jeneverbes, koriander, citrus en kruidnagel komen ook de Belgische ingrediënten aan bod zijnde cacao, verse hop en moutwijn. Om het niveau van deze gin te tillen naar de top hebben ze bij Biercée nog enkele atypische botanicals toe- gevoegd zoals lavendel en vanille in combinatie met venkel en anijs.

 

Deze gin kan je op verschillende manieren beleven... in een cocktail, met een verfrissende tonic maar zeker ook puur. Wil je origineel uit de hoek komen dan heb je aan de Biercée Gin een échte Belgische topper die garant staat voor kwaliteit!


3) Flemish Gin 20-3

Flemish Gin

De kleine stokerij De Moor in Aalst bracht in 2012 een exclusieve gin uit, genaamd Flemish 20-3 of Twenty Three.

De 23 staat voor de 23 verschillende botanicals als jeneverbes, koriander, engelwortel, kaneel, citroen- en sinaasappelschil, johannesbrood, gezegende distel en paradijszaad. Per keer wordt er maximaal 200 liter puur graandistillaat uitgestookt in koperen distilleerketels. Elke fles is stuk voor stuk manueel gevuld, afgewerkt en van een etiket voorzien.

 

4) Edelweiss 

EdelweisWellicht hebt u van deze gin nog nooit gehoord, want deze Belgische gin is net op de markt. De eerste oplage van 500 flessen waren in een mum van tijd uitverkocht. Zelfs de tweede batch die pas eind september klaar is, is helemaal uitverkocht.

Wat maakt deze Waaslandse Edelweiss Gin zo uniek? De typische London Dry Gin legt zeer sterk de nadruk op jeneverbes. Hoewel hier uiteraard ook jeneverbes voor gebruikt werd, ligt de nadruk eerder op citrus- en florale smaken met een toets van enkele kruiden. In het aroma vinden we dus bloemige, fruitige, houtachtige maar ook pittige toetsen terug. Wat heel duidelijk is is de zoete afdronk van deze fruitige gin.

Bij de ingrediënten horen jeneverbessen, citruszeste (citroen, sinaasap- pel), rozen, koriander, komkommer, rozemarijn, anijs en andere exotische vruchten. Door de jeneverbessen te maskeren is deze Vlaamse gin heel toe- gankelijk en leent hij zich uitstekend voor een heerlijke gintonic.

De naam “Edelweiss” verwijst naar het gebruik van de grondwater van de Brouwerij Verhofstede. De brouwerij en eerder limonadefabriek dankt zijn historische locatie aan de beschikbaarheid van een eigen artesische put en uitstekend water.

De makers van deze unieke gin, werkten hun sobere fles af met een natuur- lijke lak om de fles te verzegelen. Van vintage gesproken.

 

5) Wilderen Double You Gin

Wilderen Double You Gin is net enkele weken op de markt en is op en top Belgisch.
 

Wilderen Double You Gin Wilderen Double You Gin, gedistilleerd, gebotteld, gelabeld én verzegeld in Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen. Deze Gin is gemaakt met 21 verschillende plantaardige en regionale kruiden, toegevoegd in geheime proporties.
Oa jeneverbes, hop, roos, bloesem, koriander... en nog vele andere.

Het resultaat is een kruidig boeket en een karaktervolle smaakperceptie, zo complex als een Engel en een Duivel op je schouder...
De Engel staat voor welbewust en is altijd vergezeld van een Duivel welke staat voor verleiding...

Zo ook het karakter van deze Double You Gin, een welbewuste kruidenselectie waar je niet aan de verleiding kan weerstaan! Het innerlijke conflict van een sterk karakter...

Zwart als de duivel, puur als een Engel...

Double You Gin 43,7 % Alc. – flessen van 70 cl. 
De roerstok in het glas moet steeds een zoethoutstok zijn, vandaar bij elke fles 4 bijgeleverde stokken “oud snoep”!
Een ware smaakexplosie na het open-knabbelen en daarna te roeren in de mengeling van Gin & Tonic.

 

6) Belgin

Delhaize lanceerde in kader van de comeback van de gin een Belgische gin op basis van chicorei in samenwerking met Filliers en Manuel Wouter van Sips.

Naast het basisingrediënt jeneverbes, zijn de botanicals 100% van Belgische oorsprong. Zo is een van de unieke ingrediënten chicoreiwortel, die een aardachtige smaak geeft. De toevoeging van rabarberwortel en citroenmelisse geeft de gin een frisse, bittere smaak. Om de gin een zachte afdronk te geven, infusen ze de gin met paardenbloem en vlierbloesem. Tot slot is er brandnetel toegevoegd voor de kruidige finale.

 

7) Spring Gin

Spring GinDeze Belgishe gin is het geesteskind van Manuel Wouters, gereputeerde mixoloog van de Antwerpse cocktailbar Sips en meester destilleerder Pedro Saez del Brugo. De barman maakte eerder al zelf zijn eigen siropen en bit- ters, maar aan alcohol had hij zich nog niet gewaagd. Na drie jaar trial and error werd de Spring Gin geboren.

De Spring Gin werd zeer warm onthaald en staat als vaste waarde op de kaarten van de beste restaurants in Europa. Hij word geserveerd in het Hof van Cleve, Oud Sluis en zelf in Noma in Kopenhagen. 

Deze London Dry bevat twaalf botanicals, waarvan 2 nog nooit eerder werden gebruikt om gin te maken, namelijk rabarberwortel en dennenknop- jes. Deze geven de Gin een prachtig fris karakter.

 

De basis van de Spring Gin is een distillaat van gerst, rogge en tarwe. Bij de vierde distillatie worden de jeneverbessen en de elf andere botanicals toegevoegd.

Er bestaan 3 variaties van de Spring Gin: Spring Gin, Ladies Cut, Gentlemen’s Edition.

 

8) Buss 509

De eerste echte Antwerpse gin met fruitige toets...

BUSS N°509BUSS N°509 is de enige fruitige gin op de markt, van Belgische bodem, geïnspireerd door passie en de nodige kennis.
Deze gin, ontstaan in Antwerpen, wordt gemaakt van verse frambozen, de fijnste kruiden en een premium spirit. Het resultaat is een fruitige gin, vol van smaak, die zich perfect leent voor zowel aperitief als digestief.

Buss N°509 wordt artisanaal gedistilleerd, er komen geen machines aan te pas en er worden bovendien geen additieven (zoals suikers, smaak- en kleurstoffen) toegevoegd.

Bedenker van deze fruitige, zoete gin  Serge Buss - van Bar Bounce op het Zuid in Antwerpen - weet wat gintonicliefhebbers lusten en creëerde een heerlijke gin die iedereen zal smaken!