Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Gin cocktails

Top Gin Cocktails

De lijst met gincocktails is natuurlijk eindeloos te noemen, daarom hebben wij een overzicht gemaakt van 10 van deze cocktails die tot de populairste horen en dus ook het meest worden gedronken.

Martini

Martini cocktail recipeDeze lijst trappen we af met de gemakkelijkste cocktail die er bestaat om te maken: de Martini.

Volgende zaken maken deel uit van de ingrediënten:

- Witte Martini
- Gin
- Groene olijven
- Ijsblokken.

 

Om de cocktail te maken, werp je 10 ijsblokjes in je shaker, voeg je 3 tot 4 borrelglazen Martini toe en werk je het geheel af met 8 à 10 borrelglazen gin. Vervolgens mix je het geheel goed, schenk je alles uit (met uitzondering van de ijsblokken!) en is je cocktail klaar. Natuurlijk is je cocktail nog niet helemaal af: voeg nog snel even een olijf op een stokje toe en je bekomt op korte tijd een mooi geheel – een echte klassieke Martini -.

 

Martini Dry

Martini dry cocktail recipeNa bovenstaande, relatief eenvoudige cocktail, is het tijd om de lat een heel klein beetje hoger te leggen en dat doen we door jullie de Martini Dry voor te stellen. Eerst en vooral, de ingrediënten natuurlijk:

- Noilly Prat
- Tanqueray
- Orange bitters
- Ijsblokken

Net zoals bij de klassieke Martini, dien je voor de Dry versie dus ook niet overdreven veel in huis te halen. Voor het bereiden van deze drank, vul je best eerst een martiniglas met gemalen ijs en voeg je hier nog een beetje soda aan toe. Nadat je mixingglas voldoende heeft kunnen koelen in de diepvries, kan je dit vullen met ijsblokken. Eerst voeg je hier 6 druppels orange bitters aan toe, vervolgens 1 cl droge vermouth (Noilly Prat) en 7 cl Tanqueray Gin. Wanneer je dit hebt gedaan, zet je alles onder elkaar met een roerstokje. Hierna mag het ijs verwijderd worden uit het Martiniglas en giet je door een strainer (zeef) de cocktail in het glas. Net zoals bij de klassieke Martini, kan je het geheel afwerken met een groene olijf of heb je nog de keuze om gebruik te maken van de zeste van een citroen.

 

Gin And Tonic

Gin Tonic cocktail recipeDeze cocktail is natuurlijk een klassieker en werd vroeger door het Britse leger gebruikt als medicijn tegen malaria. Omdat veel mensen niet weten hoe ze de perfecte gin-tonic dienen te maken, hebben wij ervoor gekozen deze in ons lijstje op te nemen. Voor de keuze van de gin, ben je eigenlijk geheel ‘vrij’ aangezien elke gin gemixt kan worden met een bijbehorende tonic. De ingrediënten zijn vrij simpel:

- Een tonic naar keuze
Een gin naar keuze
Een hele hoop ijsblokjes.

Het eerste dat je dient te doen, is een Collins-glas volledig te vullen met ijsblokjes. Als dit jou te veel lijkt, kan je er ook voor kiezen om 2/3de van dit glas op te vullen maar dit is dan ook wel de absolute minimum. Vervolgens kan je de gin toevoegen (minimum 45 en maximum 60 ml) en dit top je dan tenslotte met tonic. Een degelijke tonic komt uit een eenpersoonsflesje (± 200 ml) en het uitschenken hiervan kan naar eigen voorkeur gebeuren. De combinatie van de gin met de tonic, zorgt voor een sterk geurend aroma waarin de kruiden van beide dranken sterk naar voren komen. Tenslotte kan je de drank garneren met een limoenpartje dat je nog eens langs de rand van het glas kan halen voor extra aroma.

 

Gin Fizz

Gin Fizz cocktail recipeWe vervolgen ons verhaal met nog een andere gincocktail-klassieker: de Gin Fizz. Deze verfrissende cocktail is zeer verfrissend en eenvoudig te maken en is dus de ideale versnapering voor tijdens een barbecue. De ingrediënten blijven ook nog relatief eenvoudig en kosten niet al te veel moeite om in huis te halen:

- Een gin naar keuze (60 ml)
Citroensap (30 ml)
Suikersiroop (20 ml)
4 à 5 ijsblokjes
- Koolzuurhoudend water (120 ml)
Een citroenpartje.

Wanneer je alle ingrediënten in de juiste verhoudingen bij elkaar hebt gesprokkeld, doe je de gin, het citroensap, de suikersiroop en het ijs in een cocktailshaker. Vervolgens schuld je het geheel lang genoeg door elkaar zodat alle bestanddelen goed worden gemengd. Ten slotte doe je alles door de strainer in een bijpassend glas en werk je alles af met het koolzuurhoudend water en het partje citroen. Zo snel is je cocktail klaar en je kan er natuurlijk nog sneller van genieten!

 

 

Tom Collins

Tom Collins cocktail recipe Gin TonicDe Tom Collins is, net zoals de G&T een eeuwenoude cocktail die eind 1800 ontstond.  Hij zou gebaseerd zijn op een alom bekende en gebruikelijke grap in het toenmalige Londen. De cocktail zelf is echter een lekkernij die voor de volle 100 % serieus kan worden genomen.

Ingrediënten:

-  Both’s Old Tom of Old Tom Gin (2 ½ deel)
-  Suikerstroop (1 deel)
-  Citroensap (1 ½ deel),
-  Sodawater (5 delen)
-  Ijsblokjes.

Vul de shaker met de bijpassende London Dry, citroensap en de suikerstroop. Vervolgens schuld je het geheel goed door elkaar en zeef je het mengsel in een longdrinkglas dat goed voorzien is van ijsblokken. Wanneer je dit hebt gedaan, kan je het sodawater toevoegen en vervolgens garneer je het glas met een schijfje citroen.

 

 

Aviation

Aviation cocktail recipeEen echte ‘must’ voor de ginliefhebber die vandaag de dag eveneens bezig is aan een sterke comeback. Deze drank heeft een cultstatus verworven en dien je daarom zeker en vast eens uit te testen.

De ingrediënten zijn onderstaande:

-  2 ‘ounces’ Aviation gin,
-  1 eetlepel Maraschinolikeur,
-  ¼ vloeibaar citroensap,
-  1 glas ijs,
-  Maraschino-kers.

Dit zijn alle ingrediënten die vereist zijn voor het maken van deze heerlijke drank. Combineer de gin, likeur en citroensap in de cocktailshaker. Vervolgens voeg je hier nog eens ijs aan toe en kan je beginnen schudden. Het resultaat zeef je in een gekoeld cocktailglas en garneer je met de Maraschinokers. 

 

Negroni

Negroni cocktail recipeDe Negroni wordt hoofdzakelijk gebruikt als aperitief en valt onmiddellijk op door zijn rode kleur. Verder wordt hij ook geserveerd in een authentiek ‘Old Fashioned’ glas.

De benodigde bestanddelen, zijn onderstaande:

-  30 ml gin (naar keuze),
-  30 ml zoetrode Vermouth,
-  30 ml Campari,
-  Sinaasappelschillen.

Afgezien van de sinaasappelschillen mag je alle ingrediënten toevoegen aan de mixer en vervolgens goed door elkaar schudden.  Afsluiten doe je door toevoeging van de appelsienschil en je bent rond!

Het hoofdbestanddeel voor deze cocktail is de Campari. Dit is echter wel een cocktail zonder compromis: je bent er stapelgek van of je vindt het maar niets. Degenen die deze cocktail helemaal het einde vinden, schrijven dit vaak toe aan het zoete aspect van de drank die de bitterheid van de meeste cocktails in sterke mate wegneemt. 

 

Gin Basil Smash

Gin Basil Smash cocktail recipe   Gin Basil Smash cocktail Recipe

Deze cocktail heft als hoofdingrediënt Hendrick’s Gin: we hoeven er dan ook niet bij te vermelden dat er hier sprake is van een drank die aan de verbeelding overlaat.

De ingrediënten dan:

-  5 cl London Dry gin,
-  2 cl ‘gewone’ siroop,
-  2 cl vers citroensap,
-  Een twijgje verse, rode basilicum.

Eerst en vooral dien je de basilicum te pletten in een glas (zoals dit bij een Bacardi Mojito wordt gedaan). Wanneer je dit hebt gedaan voeg je de overige ingrediënten samen in een shaker die je goed door elkaar schud. Naderhand zeef je het geheel op een old fashioned glas dat je gevuld hebt met ijsblokjes en klaar is je cocktail. De afwerking doe je door gebruik te maken van de rode basilicum die je hebt geplet.

 

Gin Sour

Gin Sour cocktail recipeVoor het maken van een Gin Sour cocktail, heb je onderstaande ingrediënten nodig:

-  2 delen Beefeater gin,
- ¾ gewone siroop,
-  ¾ citroensap,
-  1 volledige Maraschinokers,
- 1 schijf citroen

Voor het mixen van deze drank, vul je de shaker met vers ijs (zorg er wel voor dat de ijsrestjes van een vorige cocktail zeker verwijderd zijn: het doel van de ijsblokken is namelijk de drank koel te houden en daarom is het laatste dat je wil dat er gesmolten water in terecht komt. Vervolgens voeg je 2 deeltjes van de Beafeater gin toe en vervolgens (vers!!!) ¾ citroensap. Het is belangrijk dat dit sap vers is aangezien je een goede cocktail niet wil verpesten met bestanddelen van lage kwaliteit. Vervolgens dien je nog eens ¾ siroop toe. Deze kan je eveneens zelf maken door gelijke delen suiker en water te verwarmen tot de suiker volledig is opgelost. Het bekomen resultaat laat je vervolgens best afkoelen en giet je in een fles die gemakkelijk uitschenkt. Deze 3 ingrediënten tezamen met de ijsblokjes, schud je door elkaar in de cocktailshaker en vervolgens filter je de drank in een ‘oldschool’ whiskyglas dat gevuld is met ijsblokjes. Ten slotte dien je het geheel nog te garneren: bij de Gin Sour kan je twee verschillende zaken toevoegen. Eerst en vooral is er de klassieke citroenschil en vervolgens de ietwat minder voor de hand liggende Maraschinokers. Van deze kers bestaan er ook nog eens twee varianten: de rode hebben een amandelachtige smaak terwijl de groene over een munttoets beschikken.

 

Bramble

Bramble cocktail recipeDe braambessen die je aan deze cocktail toevoegt, mag je gerust uit de supermarkt halen (je kan natuurlijk niet alles vers in huis halen). De Bramble is in lichte mate gezoet en kan gecombineerd worden met tonicwater en ijs zodat er een mooi gekleurde longdrink tot stand komt. Deze cocktail kan net zoals een porto gedronken worden en is perfect in combinatie met wat kaas, om je hoofdmaaltijd af te sluiten.

Eerst en vooral voeg je het citroensap en de braambessen in een ‘rocks’ glas en plet je beiden tot alle braambessen plat zijn. Vervolgens voeg je het gemalen ijs, de crème de mûre en de Plymouth in de juiste verhoudingen toe. Het enige wat je nu nog dient te doen is alles te shaken en netjes op te dienen in het geschikte glas.

De ingrediënten dan:

- 300 g braambessen,
- 150 g strooisuiker,
-  1 ½ deel Plymouth gin.
- 1 deel crème de mûre likeur,
-  ¾ vers geperst citroensap.
-  Gemalen ijs.

 

Gin Nebramassa 

Benodigdheden:

-        Gin Mare
-        Fever-Tree Mediterranean
-        3 limoenschijfjes
-        Tijm
-        2 kardemomzaadjes
-        IJsblokjes

Bereidingswijze:

We vullen een mooi rond ballonglas helemaal met ijsblokken. In de volgende stap kan met behulp van een barmaatje (ongeveer 4 à 5 cl) de Gin Mare toegevoegd worden. Om het mediterrane karakter van deze drank te benadrukken en zelfs te versterken, voegen we tijm toe aan het geheel, alsook een tweetal kardemomzaadjes. De laatste stap in het garneringproces zijn de drie limoenschijfjes die ontzettend dun gesneden mogen worden. Ten slotte gieten we de volledige inhoud van het flesje Fever-Tree Mediterranean uit en is onze G&T klaar om gesmaakt te worden door echte fijnproevers!

Glas: Ballonglas