Jurgen Lijcops, eigenaar van de sterrenrestaurant Glorious, werkte een heel jaar lang aan zijn nieuwste creatie. Zoals een reward winning sommelier betaamt, wist hij deze keer weer een kwalitatieve godendrank uit zijn mouw te schudden.
Jurgen wilde een ongeziene gin creëeren in zijn micro-distillerij in Emblem. Zelfs de basisalchohol gebruikt in de gin, wordt zelf gemaakt - zeker geen sinecure. Door kleine wijzigingen in de basisalcohol kon hij 4 smaken ontwikkelen: 1 voor elk seizoen.
De Winter editie krijgt een volle smaak met als eerst een kruidige toets waarna de frisheid van de pompelmoes uw tong streelt. Aan de achterkant van de fles kan je op het de tekening van het boompje krabben, waarna je de aroma's van de gin kan opsnuiven: kruidig kaneelachtig met een citrus noten.
Als perfect serve raadt Jurgen Lijcops het volgende ginrecept aan: in een cocktailglas vol met ijs giet je de Forest Gin Winter met bijvoorbeeld Fever Tree Mediterranean. Voeg daarbij een schijf pompelmoes en enkele jeneverbesjes voor de aroma's en de afwerking. Cheers!
Inhoud: 0,5 liter
Alcoholpercentage: 45 %
Producent: Forest Spirits
Land van herkomst: België
Favoriet
by Sofie on 01 Wed,2016
1 van mijn favoriete gins. Ik hou van de meer bittere smaak van de pompelmoes!