Robertskruid, Japanse Duizendknoop, Kaffirlimoen en Kleine Varkenskers - enkele van de kruiden en specerijen die gebruikt werden om deze Gin zijn unieke geur & smaak te geven. Dit is een uniek gegeven in de Gin wereld, waar smaken meestal gebaseerd zijn op gedroogde smaakbrengers. Je zou de vergelijking kunnen maken met kruidenthee getrokken van verse kruiden uit de natuur in plaats van gedroogde thee.
Hoe het begon..
Niets is verloren, een initiatief opgestart door Timelab - een denktank van creatieve en geëngageerde Gentenaars, creëert het project "Eet de stad in balans".
Binnen dit kader begint Geert Heyneman te experimenteren met onkruiden & agressieve exoten als basis voor allerhande culinaire toepassingen. Normaal gezien wordt dit natuurgroen enkel verdelgd en als verloren beschouwd.
Wat vooraf ging..
Geert H, Gents stadsecoloog en bezitter van een uitgesproken kennis over planten en onkruid, volgt een cursus distilleren in Anderlecht. Hij combineert deze skillset met zijn ervaring als botanist, culinair duizendpoot en begint te experimenteren met het extraheren van smaken van verse (on)kruiden, waaronder exoten.
Enkele maanden -en vele proefsessies later - wordt G I N D E R E L L A boven de doopvont gehouden.
Het uitendelijke recept is een combinatie van niet minder dan 9 extracten: 3 onkruiden, 3 te verdelgen exoten en 3 klassieke botanicals.. Op de peper na ( vers gekocht in Gent); allen vers geoogst in en rond Gent.
Dit maakt Ginderella op zich al uniek.
Ontdek de ingrediënten op het etiket!